STOR SORG...

är vad jag känner just nu. Igår var det en mycket tung och jobbig dag. Vi var nämligen tvugna att avliva Molly (mamma och pappas hund). Jag anser att hon även har varit min hund under alla dessa år, trots att vi inte har bott tillsammans den sista tiden. Hon blev 13 år min lilla älskling. Halva mitt liv har hon funnits där för mig och nu är hon för alltid borta. Det känns så fruktansvärt tungt och jobbigt, vi har förlorat en familjemedlem. Ni som själva har hund eller något annat husdjur förstår nog vad jag menar. Det jag kan trösta mig med är att hon har haft ett långt och lyckligt liv, hon har aldrig behövt lida för någonting. Hon har alltid varit en go och glad liten vovve, hon har sett efter oss allihopa på sitt eget lilla vis. Hon har alltid kunnat fått mig på bra humör genom att bara finnas där, när jag har varit ledsen har hon kunnat trösta mig och hon har förstått mig på ett sätt som ingen annan kan.
Idag när jag hälsade på hos mamma och pappa var det så tyst och tomt, ingen som kom och mötte mig i dörren med en viftande svans och en stor blöt puss.
Jag försökte förklara för Albin igår om vad som hade hänt och det var väldigt svårt, fast barn är mycket kloka och förstår mycket mer än vad man tror. Han har så fina och kloka tankar tycker jag. I morse ritade han en teckning till mormor och morfar. Den föreställde Molly uppe i himlen bland fina moln, solen lyste och under henne var gräset grönt och fint med massor av fina blommor. En helt underbar bild som värmde gott i mormor och morfars hjärtan. När vi var på stan idag så valde Albin ut en liten, fin vit ljuslykta som han ville att vi skulle köpa till dem för att de skulle kunna tända ett ljus som bara var för Molly. Tänk vilka underbara tankar en sån liten gosse kan ha.
Molly kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och hon kommer att leva kvar inom mig resten av mitt liv. Hon var en underbar hund och en mycket trogen vän som jag älskade otroligt mycket.
Saknaden kommer att vara stor men glädjen över att ha fått delat en stor del av livet med henne har tack och lov varit större.
Jag älskar dig Molly och kommer alltid att så göra! Sov gott!

Till alla hundägare där ute, krama om era hundar extra mycket och visa hur mycket ni älskar dem!


Då var det dags...

för en uppdatering. Bättre sent än aldrig. Det har varit fullt upp sen sist så jag har inte riktigt hunnit med att skriva något förrän nu. Jag har jobbat en hel del den senaste veckan. Jag har fått vikarierat lite på en skola här i närheten, det har varit jätte skoj och lärorikt. Det är kul att få komma ut och jobba lite oxå och inte bara sitta hemma och plugga hela tiden. Mitt nya liv går fortfarande faktiskt bra. Jag försöker träna 2-3 gånger i veckan eller i alla fall ge mig ut på en daglig promenad. Jag har slutat ätit godis, det får jag se hur länge jag klarar men än så länge känner jag inget sug. Den här veckan som gått så har jag och några fler haft en utmaning på en jätte bra träningssida på nätet www.shapelink.com Vi har denna vecka tävlat om vem som har tränat flest minuter. Jag vann inte, men jag kämpade på bra så jag är nöjd ändå. Det känns lite lättare att komma iväg och träna när jag har något som motiverar mig. Jag fick även en glad nyhet när jag ställde mig på vågen imorse. Jag har gått ner nästan 4 kg sen 1 januari. Alltid en bra början, men det är många fler kilon som skall bort. Mitt mål är minst  -10 kg till midsommar, det borde jag kunna fixa. Skam den som ger sig!
Jag har även hunnit med lite pyssel, ett av mina alster får ni se här nedan. Ett stort tack till Boel och Hanna för trevligt sällskap. Som vanligt får man inte så mycket gjort men det är trevligt att träffas.
Hanna har dessutom startat upp en ny blogg som ni måste kolla in http://hanna8008.bloggsida.se/
Välkommen till bloggvärlden Hanna!
Veckan som kommer borde bli ganska lugn, hoppas jag. Jag ska göra färdigt ett skolarbete som skulle ha varit klart för länge sen. Albin ska följa med farmor och farfar till Funäsdalen ett par dagar och träffa faster med familj. Synd att Patrik måste jobba, annars hade vi åkt hela familjen. Om jag får lite tid över ska jag ta tag i allt som skall fixas här hemma. Vi har lite nya planer nu framöver. Jag ska flytta in min pysselhörna till tvättstugan (med stor sorg måste jag överge mitt rum). Jag och Patrik ska flytta ner till mitt nuvarande pysselrum. Albin ska få ta över vårat rum och Wilma ska få behålla sitt och Albins rum för sig själv. Under trappen ska vi fixa iordning en datorhörna och uppe i hallen ska vi ha en byrå (som i dagsläget ligger omonterad i kartong). Så nog finns det att göra alltid!
Jag har fått för mig att jag vill börja åka längdskidor, vi har ett skidspår alldeles utanför vårat hus. Det är skamligt att jag inte har åkt där en enda gång. Men problemet är att jag inte har åkt skidor över huvud taget de senaste 12 åren. Det borde vara dags nu! Jag skulle vilja köpa mig ett nytt skidset med skidor, pjäxor och stavar. Vet bara inte riktigt vad jag ska köpa för något. Hinner jag så ska jag ta en sväng imorgon och kolla vad som finns på marknaden.
Det var allt för den här gången, hoppas att vi ses snart igen!

Kram på er!

GOTT NYTT...

Ja, vad säger man... Nu har ännu ett år gått och jag har både blivit yngre och snyggare!
Om inte annat så är det väl vad man kommer att säga vid nästa årsskifte, för självklart kommer jag att följa ALLA mina nyårslöften även detta år!
Nåja, den som lever den får se. Men något av mina löften ska jag klara av!
Jag har även gett några blogglöften. Jag ska bli en bättre bloggare, jag ska försöka uppdatera oftare så att inte ni mina kära besökare skall kunna mina inlägg utantill. Dessutom ska jag bli en mer trogen bloggbesökare, det finns så otroligt många duktiga bloggare ute i vår värld. INGEN NÄMD OCH INGEN GLÖMD! Jag ska besöka er oftare och även lämna kommentarer till er. För er som inte själva bloggar kan jag bara säga två saker,  nr 1 Kommentarer är guld värt! Nr 2 BÖRJA BLOGGA NU!

Då ska vi försöka oss på en sådan där tjatig resumé om vad som har hänt sen sist. Vi kör den korta varianten...
Min mattetenta gick BRA, över förväntan!
Barnkalaset gick också över förväntan, Albin var jättenöjd och det var det viktigaste.
Vi har haft en släng av förkylningar och lite kräkningar och i dagsläget har lilla Wilma ca 39 grader feber.
Julen var mysig och trevlig, vi firade den med mina föräldrar hemma hos min bror med familj. Tomten kom på besök, men inte för min skull tyvärr. Barnen var mycket nöjda med besöket och alla julklappar.
Juldagen är lika med födelsedag hemma hos oss. Albin min lilla älskade gosse är nu 4 år, jag begriper inte vad som har hänt under dessa år. Nu kan han inte bli större enligt sig själv (gärna för min del).
Annandagen tillbringades här hemma, en lagom stor/liten fest med mina underbara vänner. Kvällen bjöd på förutom det trevliga sällskapet på god mat, goda drinkar och många tappra försök med SingStar. Kvällen avslutades på en av stadens krogar. Tack för en mycket trevlig kväll till er som var med! En stor eloge även för min älskade Patrik som tillbringade hela kvällen med oss brudar (inte för att det var så synd om honom, han såg ut att trivas).
Nyårsafton firades i Bakvattnet även där med trevligt sällskap, god mat och goda drinkar (förutom Grovspol).
Ett stort TACK till Hanna, Johan, Simon och Hobbe för dessa underabara dagar!
Tyvärr så hände en liten olycka då vi var ute och åkte skoter. Jag och Wilma åkte i kälken som råkade tippa och vi slängdes ut. Självklart gör jag vad jag kan för att skydda Wilma och detta resulterade i att jag landade illa på min högra axel som jag fortfarande har mycket ont i. Wilma fick sig ett rejält skruggsår på ena kinden men klarade sig i övrigt väldigt bra.
Nu är vi nästan tillbaka i vardagen igen. Patrik har jobbat idag, jag och barnen har bara varit hemma och myst. Albin har varit på kalas hos Milla som fyller 5 år idag (igår ska det nog stå, klockan har passerat tolv).
Jag tog tillfället i akt och pysslade lite till Milla, ett kort blev det. Men jag har även gett mig in på något nytt, jag altrade en spegel som hon fick i present. Det blev en mycket uppskattad present. Det var riktigt roligt att prova på att göra något annat än bara kort, så det blir nog fler gånger. Jag ska försöka lägga ut bilder imorgon på mina alster så får ni se resultatet.

Snart börjar det närma sig till den dagen då jag och Hanna ska åka på Scrapkryssning!!!
Om du är sugen på att följa med så kan du ta chansen att vinna en plats, besök Arkivets blogg http://arkivet.blogg.se/ 
och läs hur du ska göra så kanske du får glädjen att åka med!Nej, gott folk... Nu har John Blund kommit och hälsat på så vi ska ta och krypa ner i sängen.
På återseende!

RSS 2.0