ÅNGEST...

är vad jag har just nu. Imorgon är det åter igen dags för att åka till Härnösand : (
I vanlig ordning känns det som pest och pina, jag vill INTE!! Men tyvärr så måste jag om jag ska kunna bli färdig med min utbildning någon gång under detta livsskede. Men jag ska försöka se det positivt... Jag har varit iväg en vecka denna termin och efter denna gång så har jag bara två tillfällen till och sen är denna termin över. Alltså har jag i princip klarat av hälften snart : )
Synd bara att det är massor som ska göras oxå under denna tid, vilket jag måste erkänna att jag inte har gjort under dessa veckor hemma. Håller nu på och packar och borde väl även försöka sova några timmar innan avfärd, men tänkte att jag skulle hinna skriva några kloka ord här först.
Jag har en mycket god och klok vän som heter Katarina, ni kan kolla in hennes blogg här http://www.amospersson.blogspot.com/ när jag i vanlig ordning gjorde ett besök hos henne så nämnde hon två andra bloggar som jag tittade in hos. Jag trodde aldrig att tårarna skulle sluta rinna, jag fick helt enkelt inte stopp på dem. Gå in och besök dessa bloggar http://mammamelissa.blogg.se/ och http://johbur.blogspot.com/ 
Ingen människa kan besöka dessa bloggar helt oberörda. Det är två starka och modiga kvinnor som skriver om något så svårt och fruktansvärt som att mista sina älskade barn. Jag fick mig en rejäl tankeställare när jag läste detta och insåg än en gång hur vi tar livet för givet och inte visar våra nära all kärlek de förtjänar tillräckligt ofta. Jag är mycket imponerad av dessa kvinnor som orkar gå vidare i livet och dessutom delar detta med oss andra människor. Vi kan alla lära oss något och vi måste kämpa vidare med våra liv oavsett vad som händer, vi får hoppas att det är sant som många säger att vi blir starkare av motgångar.
Som sagt besök dessa kvinnor!

Nu ska jag återgå till min packning och sedan ska jag pussa och krama mina barn än en gång!

Ta väl hand om varandra och må så gott!

Kram

PS: Jag bjuder på en bild av ett kort som jag knåpat ihop för några dagar sen. Annars är jag mest inne på att scrappa just nu. Har gjort två nya LO´s i helgen. Albin blev så nöjd med resultatet : )
(som vanligt ber jag om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, jag ska köpa en ny kamera... SNART!)


SKA BLI SÅ SKÖNT...

att få massage : )
Kan man ha bättre vänner än vad jag har??
Idag ringde min kompis Hanna och undrade om jag ville ha lite massage ikväll... Vilken fråga!! Vad svarar man på det om inte JA!! Självklart att jag kan offra mig en stund för lite knådande. Hanna är grymt duktig på att massera, jag njuter av varje sekund och har man tur så blir det många sekunder. Så nu ska jag natta Albin, läsa saga och sedan ska jag bege mig till Hanna. Jag har då som ni förstår inte tid att sitta här.
Må så gott!

På återseende

Kram

DET BÖRJAR BLI EN VANA...

att uppdatera bloggen : )
Idag har jag försökt att plugga, men tyvärr så har det inte gått så bra. Det är så tråkigt att bara sitta och läsa och läsa och åter läsa. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och plöja igenom dessa böcker. Om ni undrar vad jag läser om så kan jag säga att det gör jag också. Om någon känner sig manad att förklara följande för mig så vore jag tacksam... Microperspektiv, makroperspektiv och till sist den allra bästa "båten i parken perspektiv" sug på den ni under natten och meddela mig när ni har kommit fram till något smart.
Idag har jag ingen bild att bjuda på, eller rättare sagt... Jag orkar inte!
Ska ta och krypa ner i sängen nu. Wilma gör oss sällskap i våran säng i natt, hon hostar väldigt mycket. Det är väl dags för lite förkylningar även på de små liven nu under hösten. Hoppas bara att hon håller sig frisk nästa vecka då jag ska till Härnösand, känns nog jobbigt ändå och lämna familjen under dessa veckor och det skulle vara ännu jobbigare om någon är sjuk.
Imorgon är det studier som står på agendan och ett besök hos frisören med Albin. Det duger inte at bli klippt av mamma längre, nu ska det vara frisyr och helst ska det användas vax och spray gärna någon läcker färg oxå : )
Ska försöka få honom att ställa upp på bild så ni får se resultatet.
Sov gott mina vänner och innan ni lämnar denna blogg för den här gången kan ni väl lämna en liten kommentar så jag vet vilka som besöker mig!

Kram på er!

HÄR KOMMER...

ett kort till som jag har knåpat ihop den senaste tiden.
Tanken är att det ska vara till en blivande 5 åring, men jag avslöjar inte vem...


Idag har jag tack och lov kännt mig lite piggare. Har varit ut på promenad i två omgångar, först en härlig promenad med Wilma i vagnen. Vi var ute och njöt av höstvädret i över en timme, hon sov mest hela tiden : )
Efter middagen tog jag och min kära granne Rutan en rask promenad med stavar ute i skogen, mycket trevligt och uppfriskande. Jag har i alla fall fått ihop mina steg som jag ska idag så det känns skönt.
Jag har nyligen haft lite söndagsmys med Albin. Vi har spelat bingolotto och ätit fruktsallad. Det är mys på högsta nivå. Wilma somnade och Patrik var med en liten stund, dvs han var med och fikade.
Nu ska jag packa ihop alla dagisgrejer så allt är klart tills imorgon.
Hur som haver, nu ska jag göra ett ryck och sedan krypa ner i soffan innan det är dags för en het date med mannen i mitt liv John Blund (förutom Patrik så klart).

Kram på er!
Ha en bra vecka!

PS: Jag har en liten utmaning till er läsare... Tolka helt fritt...
PROVA NÅGOT NYTT UNDER DENNA VECKA!

Meddela gärna vad ni provar för något, som sagt tolka helt fritt och efter eget behov!

VARFÖR INTE...

ta i ordentligt och göra TVÅ INLÄGG samma dag/dygn?!
Efter ha suttit och fördrivit lördagkvällen framför datorn kan jag lika gärna göra ett nytt inlägg här på bloggen. Jag har suttit och surfat runt på en hel del pysselsidor. Konstigt nog så blir det alltid så dyrt när jag gör det. Jag hittar ALLTID något som jag MÅSTE ha. Jag har gått och blivit förälskad i några nya punchar från Martha Stewart, ni som är i pysselvärlden förstår precis vad jag menar (ni andra kan sluta läsa detta inlägg).
Hur har jag klarat mig utan dessa underbara skapelser tidigare?? Det är en mycket stor gåta.
Jag köpte en av dessa tidigare i veckan och jag blev kär vid första ögonkastet. Men denna lilla underbara vän kan inte leva ensam i min pysselhörna, så jag tog mit ansvar och beställde en kompis till denna nu i kväll.
Här får ni se en bild på vad jag menar...



 

Jag har även hunnit med att göra några kort med min nya vän, här får ni se ett av dem... (ursäkta den dåliga skärpan)


 

 

 

 


DET BLIR ALLTID VÄRRE FRAMÅT NATTEN...

så kändes det när jag äntligen tog mig till sängen igår. Hade frossa hela natten och mådde allmänt kass. Kände ändå att jag skulle ta mig iväg och jobba imorse, sagt och gjort. Jag gjorde några tappra timmar på jobbet innan jag gav upp. Kom hem och la mig i sängen för att vila en stund, vilket inte är så lätt med en mammasjuk Wilma. Har knaprat några alvedon/Ipren till och sitter i alla fall upprätt, får se hur länge det varar.
Det verkar som att det blir en mycket lugn och stillsam lördagskväll. Snart lite mat och sedan soffläge. Jag vill hyra film men sambon är inte med på noterna ännu.
Tänkte att jag ska fortsätta chockera er läsare och bjuda er på en bild på ett av mina senaste alster.
Vem kortet är till kan jag inte avslöja ännu... Den som lever får se!
Ha en trevlig helg och akta er för sjukdomar! Nys i ditt eget armveck!!



Ursäkta den dåliga kvaliten på bilden, min scanner har fortfarande solsting!
Funderar på att investera i en nya kamera...


BÖRJAR ANA ORÅD...

detta känns inte bra. Jag tror att jag håller på att bli sjuk! Nu tror ni alla att jag menar att jag har UPPDATERAT BLOGGEN FÖR FJÄRDE DAGEN PÅ RAD!!! Nej, mina vänner. Jag menar att jag håller på att bli sjuk. Jag har frusit som en isbit hela eftermiddagen och kvällen. Trodde att lite mys i soffan med film och vin skulle hjälpa, men jag fick inte ens i mig något vin. Alltså är jag sjuk : )
Det känns som att jag har feber och det värker i kroppen, inte bra. Måste ta och krypa ner i sängen och försöka sova bort eländet. Jag ska stoppa i mig en alvedon och hoppas att någon där uppe vill mig väl.
Jag ska dessutom jobba i helgen så jag har helt enkelt inte tid eller råd att vara sjuk.
Detta blir alltså inte något roligare inlägg än så här, för nu ska jag ha en het date med John Blund!
Sov gott!

PS: Jag såg en väldigt bra film ikväll, Seven Pounds! Missa inte den! Men lova att inte ge upp i början av filmen då den är lite seg, den blir mycket bättre efter ett tag. Man får sig en rejäl tankeställare i alla fall, det kan vi alla behöva lite till mans...

TREDJE GÅNGEN GILLT...

nu är det läge att köpa en trisslott eller spela på vad ni vill, för en värre högoddsare än detta är inte möjligt. Jag har bloggat tre dagar i rad!!! Det kan inte vara sunt tänker nog många av er, men jag tror helt klart på att mitt nya liv är på G. Jag ska bli en klokare (svårt, är redan så klok) sundare och bättre människa, här ingår även att jag ska bli en bättre bloggare.
Idag har jag haft det stora nöjet att umgås med två av mina bästa vänner, Boel och Hanna. Tack tjejer för en underbar dag, eller ska jag säga natt?! Det var nämligen så att vi träffades igår em för att göra en gemensam shoppingtur och efter lite shopping blev vi väldigt sugna på att pyssla. Lite hastigt kom vi på den kloka idén om att de båda kunde följa med hem till mig och vi kunde då pyssla hela kvällen/natten och sedan fortsätta idag. Sagt och gjort, vi for hem till dessa brudar och packade ner det som behövdes för ett spontant pysselmaraton. Vi hade väldigt trevligt, mycket prat och skratt samt en hel del skapande. Vi sov några timmar också!! Jag gjorde ett flertal kort och jag lovar att jag nu ska ta och fixa med min scanner så att jag kan visa upp resultatet för er.
En blogg utan bilder = EN DÖD BLOGG!!

Imorgon ska Albin följa med morfar och mormor till stugan. Tror att Wilma ska få vara ledig och ha en mysdag med mig på stan (hon ska lära sig att shoppa i tid). Om vädret är på min sida tror jag att det får bli en stärkande promenad in till stan när Wilma ska sova, det gör nog oss båda mycket gott. Jag hade alldeles för få steg på min stegräknare idag så jag måste ta igen det imorgon.

Annars bjuder helgen inte på så stora överraskningar. Jag ska jobba både lördag och söndag. På lördag ska min brorsdotter, Alma sova här för första gången. Det blir antagligen en hel del bus med henne och Wilma om jag känner dessa brudar rätt : ) Så jag kan gissa att jag kommer att somna ovaggandes i soffan på lördagkväll...

MÅ SÅ GOTT OCH NJUT AV LIVET!
KRAM

PS: Hjälp mig lite på traven att fortsätta detta bloggflyt, LÄMNA EN KOMMENTAR!! Det är roligare att blogga när man vet vilka som hälsar på...

DETTA TRODDE NI INTE...

att det skulle komma ett nytt inlägg redan nästa dag!! Men skam den som ger sig, jag gör så gott jag kan. Att jag dessutom har fått underbara kommentarer från två härliga tjejer gör mig ännu mer motiverad till att fortsätta blogga. Just nu sitter jag och avnjuter en härlig och god lunch. Tänkte att jag ska dela med mig av receptet på en god, nyttig och snabb lunch. Helt klart en av mina favoriter och ett egenkomponerat recept (finns antagligen 1000-tals andra likadana, men so what?!) För er som är viktväktare skriver jag även ut pointsvärdet!

1 bakad potatis (går bra att baka i ugn eller micro) 2points
1/2 äpple (skalat) 0 points
1/2 rödlök 0 points
Kräftstjärtar i valfri mängd 3 points
3 msk keso 4% 1 points
3 msk fraiche 8% 1 points

Baka potatisen.
Hacka äpple och rödlök.
Blanda äpple, lök, kräftstjärtar tillsammans med keso och fraiche.
Krydda med salt och peppar.

Vill du lyxa till det lite extra kan du toppa med några räkor!

Ät och njut!


Tyvärr så har jag ingen bild att visa på denna goda mat, jag för hungrig och kameran var för långt borta : )

Idag hade jag tänkt mig en mysdag tillsammans med mina små älsklingar. De fick vara lediga från dagis. Men Wilma började direkt att tjata om att få vara hos morfar och mormor, vilket morfar inte kunde säga nej till. Albin har lekt tillsammans med Malte hela dagen. Jag sitter här vid datorn och får inget vettigt gjort!
Det var den mysdagen?!?!

På återseende!
KRAM

JAG LEVER....

Tro det eller ej, men jag finns kvar.
Sommaren är över och så även Bloggtorkan.
Det går inte att ha det så här, har man en blogg så har man även lite ansvar. Jag ska ta mitt ansvar nu, jag lovar.
Jag vet, ni har hört det förut... men den här gången menar jag allvar.
Så vad har då hänt den senaste tiden. Ja, jag börjar bli till åren så minnet sviktar lite då och då. Men i stora drag kan jag säga att sommaren har varit helt underbar. Jag har jobbat och pluggat men försökt att klämma in lite ledigt här och där. Jag och Albin hade en liten minisemester tillsammans med grannen Malte och hans mamma Veronica i Stockholm några dagar. Det var riktigt härligt och trevligt. Vi åt god mat, bodde på hotell, gick på Grönan och myste hela tiden. Grabbarna var så duktiga, inget tjafs eller gnäll. Glada barn ger glada mammor : ) Annars så rullade sommaren på och vi gjorde några små äventyr ibland men ingen större, långresa. Hoppas att vi tar oss iväg nästa sommar istället.

Jag har börjat skolan igen. Det känns helt okej, men lite trögt. Det är inte så roligt innehåll på den här terminen, men jag får vara glad att jag har kommit så här långt. Det är bara två terminer kvar!!! Så om allt går som det ska så är jag klar till våren, Maj 2010. Det ska bli så skönt, men samtidigt är det lite nervöst att ta steget ut som lärare. Ska jag kunna ta det ansvaret alldeles själv??? Nåja, jag har fortfarande lite tid på mig.

Pysselfronten har varit väldigt lugn under sommaren, men nu är jag igång igen. Jag har kommit igång och scrappa, det är jätte skoj. Jag har gjort några LO:s till barnen. Jag har inte hunnit fota dem ännu, men ska göra det så småningom och visa er. Jag har även hunnit med några kort. Så jag har inte helt legat på latsidan.

Som några av er kanske minns så gick jag med i en vadslagning med några grabbar. Jag kan säga att min chans att vinna blev lika med noll. Jag gick ut hårt och förlorade stort! Men nu har jag tagit nya tag igen. En ny vadslagning med nya utmanare. 10 kg ska bort innan jul, annars får jag böta 500 riksdaler. Jag har varken lust eller råd att förlora. Så nu har jag bytt taktik. Jag har skrivit in mig hos Viktväktarna och jag har börjat träna "lagom". Jag har insett att det är de små förändringarna som består. Än så länge går det ganska bra. Jag har sedan 24/8 gått ner 3 kg. Låter kanske inte så mycket, men det är en bit på väg. Det får hellre ta lite tid bara det blir av.

Har idag börjat dagen med en härlig och uppfriskande morgonpromenad och skall nu avnjuta en nyttig lunch!

Må så gott och ta hand om varandra där ute i världen!

KRAM


RSS 2.0