BESTÄLLNINGS KORT

Detta kort har jag gjort åt en arbetskompis som skall ge bort det till nyblivna föräldrar.
Jag har använt mig av en Tilda stämpel från Magnolia, den är färglagd med "Pro Marker" pennor samt glitterlim (crystal).  Jag har använt fluid chalks runt kortstommen samt runt papperet med flickan för att det skall bli en mjukare övergång mot det bruna papperet bakom. Det bruna papperet fungerar som en "tag pocket".
Jag insåg att jag hade en helt ny dies till min Revolution som jag inte hade hunnit prova ännu, så här är premiären för min nya "tag dies". På tagen valde jag att stansa ut "Lycka Till" och jag använde då QK Olivia. För att få lite extra effekt på bokstäverna använde jag 3-D lack. Jag knöt sedan fast band i tagen för att den skall vara lättare att dra upp, jag använde rosa organza band samt satinband i kopparfärg.
I övrigt har jag använt QK och stansat ut små hjärtan (heart Mini RS-0400) som jag har dekorerat med glitterlim. Jag har även använt bruna photo turns med runda brads.
Bakgrundspapperet kommer från DCWV och heter Pink-Brown Flower Dots, det är just för tillfället ett av mina favoritpapper.


 
image17

image19


VÄLKOMMEN LOVIS

Detta kort har jag gjort till ett par som nyligen har fått barn, lilla Lovis.
Det skall skickas på posten tillsammans med en liten klänning som jag har köpt.
Tyvärr så hinner jag inte visa det helt slutgiltiga resultatet på kortet, jag var tvungen att scanna det innan jag lade på 3-D lack och glitterlim.
Städningen har inte nått så stora framsteg ännu, men jag ger inte upp så lätt. Jag fortsätter kämpa vidare och lovar att uppdatera er så fort det händer något.

image16

EVIGHETS PROJEKT...

Jag har påbörjat något som jag just nu inte ser något slut på. Jag har börjat städa och sortera i min pysselhörna. Det är väldigt mycket grejer... Men nu ska allt sorteras och få sin egen plats. Idag har jag börjat med att städa ur byrån som jag har inne på mitt rum. Det fanns en hel del där som jag inte visste att jag hade, det var även en hel del som kunde rensas bort och slängas. Jag försöker även sortera undan sådant som jag inte använt på länge och mest troligt inte kommer att använda, allt sådant skall jag i framtiden skänka bort eller sälja till någon som behöver det.
Byrån består av 5 st lådor och när jag städat den så blev det 3 st helt tomma! Kan ni förstå vad mycket man samlar på sig i onödan?! Men det positiva är att det nu finns gott om plats för nya spännande saker!
I morgon är det storstädning som gäller igen, jag hoppas att jag kan bli så gott som färdig. Jag behöver nämligen lite tid till att pyssla oxå.
Idag såg jag en väska på Clas Ohlson som jag skulle vilja ha. Det var en slags verktygsväska som vore perfekt att förvara vissa pysselsaker i som t ex saxar, knivar, pennor och mycket mer. Det var massor med fack runt om hela väskan och dessutom var den ganska stor inuti så det ryms en hel del smått och gott. Den kostar 349 kr, det var det som fick mig att tveka lite. Just nu så passar inte det min pysselkassa, det är så mycket annat som står högre upp på listan. Men vem vet vad jag får för mig en annan dag...
Jag ska nog börja med att bli klar i mitt rum, då kanske jag upptäcker andra förvaringsbehov eller så hittar jag kanske någon annan lösning. Vi får vänta och se!
Så fort jag har fått ordning mitt rum så ska jag ta några bilder och vis aer hur det blev till slut.
Men idag får ni nöja er med att titta på denna väska...

image15

ÄNNU ETT BRÖLLOPSKORT

Grannen ska på bröllop till helgen och beställde då ett bröllopskort av mig. Detta knåpade jag ihop igår eftermiddag. Tyvärr så blev inte bilden så bra i scannern men jag hoppas att ni ser någorlunda hur resultatet blev. Det är tråkigt att ni inte kan känna på kortet, det vita bakgrundspapperet har mönster av sammet. Jag har rivit lite vitt mullbärspapper och satt fast bakom det röda hjärtat. Det röda hjärtat har jag klippt ut och sedan använt Goosebump till Revolution för att få lite mönster på det. Brudparet är en stämpel från hÄnglar & stÄnglar (tack för lånet Rutan). Jag har färglagt med "Pro Marker pennor" och även glitterlim på brudens slöja (crystal & platinum). Brudparet har jag satt fast på 3-D kuddar för att få lite extra effekt. Till sist har jag dekorerat med lite pärlor, vita och röda för att rama in kortet i helhet.

image14

DU & JAG

Här är ett kort som jag gjort "bara för att". hÄnglarna är målade med "Tilda pennor", hjärtbakgrunden har jag ritat och klippt ut för hand. Det mönstrade papperet är klippt med vanlig sax och det vita har jag klippt med en mönstersax. Svarta stygnen har jag ritat med en vanlig svart tuschpenna. "DU & JAG" är utstansat med QK och alfabetet är Vixen. Jag har lagt på ett lager med 3-D lack för att framhäva texten lite extra.
Ikväll är det korttillverkning som gäller, jag har 3 st som måste vara färdiga idag. Hinner jag så ska jag visa upp de färdiga resultaten under kvällen, annars blir det under de närmsta dagarna.
Ha en bra dag!

image12

KRAM

Här kommer ännu ett kort som har stått i bokhyllan ett tag. Efter att ha gjort detta kort insåg jag att jag var i stort behov av en "shapecutter" från Fiskars. Det är en mycket bra investering! Det är hur enkelt som helst att skära ut olika former, cirklar, ovaler, rektanglar, hjärtan osv.
När jag gjorde detta kort så hade jag inte någon shapecutter utan fick istället sitta och rita samt skära ut hjärtat och cirkeln för hand. Nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och köpt några olika mallar, men saknar fortfarande mallar för att kunna skära ut liknande hjärtan som jag har ritat här. Jag tror att det är dags att göra mig en liten "önskelista" på vad jag behöver inför höstens alla mysiga pysselkvällar. Fast jag har lovat mig själv att jag ska röja upp och omorganisera min pysselhörna innan jag skaffar nya saker (undra hur länge det håller??).

Jag har färglagt hÄngel flickan med "Tilda pennor", hjärtat har jag färgat in med chalks för att få det ton i ton med de övriga papperen. Det mönstrader papperet kommer från DCWVKRAM är utstansat med QK Moxie, jag har lagt på ett lager med 3-D lack på bokstäverna för att få lite extra effekt. Knappar med vit floss samt Prima blommor och brads. Stygnen är ritade för hand med en vanlig svart tuschpenna.

image11
 

PUSSANDE KOTTAR

Här har jag gjort ett mycket enkelt kort, mest för att få prova några nya stämplar. Pennyblack är ett av mina favoritmärken bland stämplar, de har så många fina och roliga motiv. Jag har en ganska lång önskelista på motiv jag vill ha från dem, måste bara överväga om jag ska göra fler inköp den närmaste tiden (det har varit ganska många hittils). Det lilla flygplanet och texten med "Love is in the air" kunde jag bara inte motstå när jag fick se dem. Jag tror att de kommer att användas ganska flitigt framöver. Jag har som vanligt färglagt mina motiv med "Pro Marker" pennor (vad skulle jag göra utan dem). Jag har även av en gammal vana använt glitterlim (crystal) för att märka ut vissa detaljer.
Idag och imorgon måste jag försöka hinna med att göra några nya kort, 2 st måste vara färdiga på fredag. Så fort jag är färdig ska jag visa er resultatet. Så jag kan bara säga: Välkommen åter!

image10

ETT GAMMALT KORT

Här är en bild på ett kort jag gjort för ett tag sedan. Jag exprimenterade mest med att använda "loopy brads". Jag tycker att det är en ganska rolig och fin dekoration, tyvärr är det inte så ofta jag kommer ihåg att använda dem. Som vanligt kan jag inte motstå att använda mig av "Prima blommor", jag har även dekorerat dem med glitterlim (crystal). Stämpeln är en av favoriterna bland alla underbara hÄnglar & stÄnglar. Jag längtar till i början på september då det kommer nya stämplar från Marie.

image8

KRYA PÅ DIG

I helgen som var så var jag, Patrik och Albin till Dalarna. Vi besökte Patriks syster med familj som har en stuga en bit utanför Mora. Det var en mycket trevlig och mysig helg. Vi besökte Tomteland en dag och det var mycket uppskattat av Albin. Jag ska försöka ordna några bilder så ni får se hur vi hade det, jag har bara inte orkat tömma kameran ännu.

Här har jag gjort ett "Krya på dig" kort. Jag fick möjligheten att låna denna filur stämpel av Katarina och var genast tvungen att göra ett kort. Jag fick även användning av min nya Quickutz dies med plåstret samt att jag fck inviga mitt nya efterlängtade alfabet "Handprint".

image7

BRÖLLOPS KORT

Här kommer det en bild på en del av dagens skörd. Detta är ett bröllops kort som jag har gjort på beställning. Jag har använt mig av en bakgrundsstämpel med slingrande blad, som jag har stämplat med en koppardyna. Jag har fyllt i bladen med glitterlim, koppar och crystal. Till sist har jag markerat kanterna på kortet med koppardynan och embossat med Hologramsparkle pulver.

image6

PAR UNDER BJÖRK

Här är ett kort som jag har gjort med några av mina nyaste stämplar. Björken från Magnolia, den är helt klart en favorit. Den var mycket större än vad jag hade föreställt mig men det gav mig en liten utmaning. Pojken och flickan är från det senaste hÄnglar & stÄnglar paketet, jag bara älskar dessa underbara stämplar! Jag har den senaste tiden fastnat i att färglägga mina stämpelmotiv med tuschpennor (ProMarker) men kände här att det var dags att plocka fram akvarellpennorna igen. Det blir lite mjukare färger och det passar bra till bakgrunder tycker jag.
Idag ska jag försöka knåpa ihop några nya kort, jag har 2 st på beställning. Jag ska göra ett bröllopskort och ett 40 års kort. Jag ska försöka visa upp resultatet här senare, så titta gärna in igen!

image4

KOSSA I BIKINI

Här är ett kort som jag gjort på beställning. Jag har använt en av mina favorit stämplar från Penny Black.
Varför ska man oroa sig för hur man ser ut när det bara är att se så här nöjd och glad ut! Det känns ändå lite sent att tänka på "Beach 2007" nu...

KOSSA I BIKINI

VÄLKOMMEN TILL MIN NYA BLOGG!

Ja, då var det äntligen dags för mig att börja "blogga". Det är något som jag har funderat på under en tid men aldrig kommit till skott med. 
Jag vill börja med att tacka "Pyssel Lotta" http://pyssellotta.blogg.se/ för all hjälp med denna blogg. Utan dig hade jag nog fortfarande varit i funderar stadiet. Jag känner mig verkligen som en nybörjare inom detta och kan nog behöva all hjälp jag kan få.
Jag kommer i första hand att skriva om mitt stora intresse för kortmakeri och scrapbooking samt en del annat som berör mitt liv. Jag har hållit på med kortmakeri och stämplar i ca 4 år nu och det verkar vara något som jag tänker fortsätta med. Jag gör en hel del kort bara för att det är kul samt att jag gör en del som jag säljer. Jag håller även kurser i kortmakeri och stämplar samt även Kalligrafi. Jag driver en webbshop www.stampla.se där du kan hitta det mesta inom denna underbara hobby.
Det är lite kort om mig och vad du kommer att kunna läsa om här i min blogg. Jag hoppas att du tittar in fler gånger och du får gärna lämna en kommentar till mig!

image7

RSS 2.0